Matthew Fitzpatrick vann årets tredje major - Luleå Golf Academy

Matthew Fitzpatrick vann årets tredje major

Det blev engelsmannen Matthew Fitzpatrick som vann herrarnas tredje major för året, U.S. Open.

Fitzpatrick slutade sex under par och vann med ett slag före amerikanerna Will Zalatoris och Scottie Scheffler.

Segern på The Country Club utanför Boston var den 27-årige engelsmannens första majorseger och den stora snackisen var Fitzpatricks plötsliga ökning av längden på sina drives. Han har alltid slagit bland de kortare på touren men den senaste tiden har han ökat längd markant. Han hyllar själv ett nytt träningsprogram.

– Jag har kört målmedvetet en längre tid och det är kul att det ger resultat. Det ger en viss mental styrka att känna att man kan mäta sig med spelare som jag tidigt slog betydligt kortare än, sa Fitzpatrick efter segern.

Fitzpatrick inledde sista ronden i delad ledning med Will Zalatoris men tidigt under slutronden blandade sig också världsettan Scottie Scheffler i segerstriden. Scheffler gjorde fyra birdies första sex hålen men två raka bogeys på hål 10 och 11 bromsade världsettans framfart, Scheffler slutade till sist fem under par.

Zalatoris fick en trög start med två tidiga bogeys men åt sig sakta men säkert in i slutronden med birdies på hål 6, 7 och 9. Zalatoris hade till slut chansen på sista greenen att ta tävlingen till särspel men hans birdieputt slank precis vid sidan av hålet.

– Det är en dröm som blivit uppfylld och känslan är otrolig, sa Fitzpatrick efteråt.
Han blev också den första engelsman att vinna U.S. Open sedan Justin Rose vann 2003. Innan dess var det Tony Jacklin som lyckades 1970.

David Lingmerth slutade delad 49:a och Sebastian Söderberg delad 53.a.